Tidans hörna: inför FC Kalmar borta

jan. 11, 2024

Inför FC Kalmar borta

På söndag 14 januari åker herrlaget till Kalmar för att möte heta FC Kalmar. Domaren tutar igång matchen klockan 17:00.

Det tidigare mötet med FC Kalmar slutade med uddamåls vinst för oss. Efter underläge med 0-1 i paus vände Sköfta matchen på fem minuter i andra efter mål av Nima Kadivar, Haidar Bejan och Jonas Hansson.

FC Kalmar har imponerat i år och har en välförtjänt slutspelsplats. Kalmar backar ofta hem i försvarsspelet men är inte sena med att sätta en aggressiv press om läge ges.

Utkast från Rohman i mål mot den långe Sosseh är ett giftigt anfallsvapen som vi måste se upp med.

Laget börjar kännas mer komplett efter de spelare de fått in och framåt är de hyperfarliga.

Senaste matchen de spelade var ett hett derby mot Kalmar United där FC Kalmar vann med 3-4.

Den största bedriften är kanske ändå bortasegern mot Örebro SK Futsalklubb med hela 5-12. Fem mål av Alagi Sosseh. Den segern är inte man skämtar bort.

Så det gäller verkligen att alla för jobbet, tar vara på de målchanser som kommer och håller tätt bakåt. För framåt är Kalmar riktigt giftiga och tar de chanser de får.

Truppförändringar i Kalmar

- Andy Montoya som spelat hos oss tidigare har lämnat för att ansluta sig i brasselaget Örebro SK Futsalklubb.

- Alagi Sosseh har anslutit från Norrköping Futsalklubb.

- Peyman Alkoyun har anslutit från AFC Eskilstuna.

FC Kalmar ligger på en välförtjänt 7:e plats i tabellen med 22 inspelade poäng.

Bästa målskytt i Kalmar är Henrik Lara Rodriguez med hela 18 baljor.

Spelare att hålla ett extra öga på

Alagi Sosseh som kommit till FC Kalmar från Norrköping Futsal Klubb under säsongen. Stor spelare med vassa avslut och även mycket fin framspelare. Gjort åtta mål på fem matcher i Kalmar.

Simon Rohman som tidigare spelat hos oss har imponerat det jag sett. En riktigt vaken målvakt som är svår att överlista. Han har alltid varit bra men har växt i Kalmar.

Rafael Castro Rocha en Brasse som spelat i högsta ligan så det är en meriterad spelare. Spelar ofta och långa byten.

Peyman Alkoyun som med sin rutin ska bli intressant att se i Kalmar.

Sedan har vi en bubblare som är riktigt sevärd och det är Habibulla Askar.