Tidans Hörna: Här kommer en summering ur ett annat perspektiv från rad 7 efter Örebro FC

jan. 10, 2024

Här kommer en summering ur ett annat perspektiv från rad 7

SEGER

Här kommer en summering ur ett annat perspektiv från rad 7.

Åter i Borgen efter en dags vila och det skulle bli spännande som vanligt när charmörerna spelar. Det känns lite som att man bara gör det som krävs och inte mer.

Så vi i publiken får alltid sitta nervösa fram till slutsignalen ljuder.

Till matchen då. Sköfta startar positivt med hög press som är vinstgivande och effektiv. Till det så har vi ett anfallsspel där bollen vårdas och i ett högre tempo än förra matchen.

Så det är en härlig känsla på läktarplats när vi leder med 2 - 0 efter fem minuter. Vi skapar dessutom flera bra lägen där det ska vara mål. Men precis som sist så hänger Örebro på som en jobbig geting. De reducerar när vi leder med ett par bollar.

Joakim Olausson slår in en boll från snäv vinkel i 12:e minuten. Ingen på läktaren och ingen på planen fattar att det blir mål. Det var typ han och en domare som såg bollen gå in.

När det är runt fem minuter kvar av första halvlek går Jonas Hansson in i en sjuhelvetes duell och han blir liggandes. Där och då så känner man att det är kört för hans del.

Efter denna situation så börjar Örebro spela aggressivare och pressa högre, men Borgens charmörer reder ut stormen efter en del kalabalik.

För visst känner man igen att Örebro ska få en långstraff i slutet. Så när 1 minut och 23 sekunder återstår av halvleken så är det dags för Viktor Jansson att göra en magisk räddning. Viktor stod för övrigt för en del fina ingripande idag under hela matchen.

Halvtidsresultatet är 4 - 2. Målen gjordes av Haidar Bejan, Flamur Tahiri, Jonas Hansson Joakim Olausson.

Till andra är den uträknade Jonas Hansson tillbaka på planen. Ett par varv röd tejp och han är redo. Magiskt.

Andra halvlek fortsätter lite som första vi gör mål och Örebro reducerar. Matchen känns hafsig och det blir mest att lagen byter boll med varandra.

Alla 50/50 bollar som går ut över linjen går Örebro. Så de var verkligen inne i flytet.

När fem minuter återstår så får Alexander Blomberg sitt andra gula i matchen och blir utvisad.

Vet inte, men det skedde allt värre situationer ute på plan som kunde ge kort än den. Fram för allt utanför spelet.

Man märker även på Coach Nima Kadivar att det inte är speciellt bra stundtals. Han skriker så man tror han ska explodera. Det är engagemang.

Det är faktiskt rätt skönt när domaren äntligen blåser av matchen och att vi vinner med 7 - 5. Andra halvlekens mål står Joakim Olausson, Lavdim Azemi och Flamur Tahiri för.

Rankas med apor, 1 till 5.

Underhållning: 3st

Hafsigt spel stora delar och men det är väl ändå lite underhållning när det känns som det aldrig var avgjort.

Publiken: 4st

Bra drag i Borgen denna afton trots att det bara var 256 personer på plats. Kändes som fler.

Musiken: N/A

Just idag avstår vi från att bedömma detta.

Körven:  N/A

Ingen körv denna gång. Hade åter hemlagade pannbiffar. Så magen var full.

Utmärkande spelare i Charmörerna.

1:a Joakim Olausson, härligt stort hjärta som tog hand om deras Pivot med stor bravur. Skönt att att ha sådana stöttepelare att luta sig mot när det stormar. Dessutom två baljor.

2:a Krister Andersson, stort hjärta som även han tog hand om deras Pivot bra. Hade även några ruggiga offensiva löpningar.

3:a Jonas Hansson, stort hjärta. Som både med och utan röd tejp körde över motståndare. Herren tar och herren ger.