Tidans hörna: Slutspelet nära

mars 08, 2024

Slutspelet sätter igång på lördag

Veckans matchtråd

På lördag 9:e mars starta äntligen slutspelet. Vi tar emot FC Kalmar och Domaren blåser igång matchen klockan 16:00.

Säsongens första möte mot FC Kalmar vann vi med 3-2 hemma i Borgen. Vi låg under med 0-1 i paus men vände på fem minuter i andra. Kalmars bägge mål gjordes av Henrik Lara Rodriguez.

Säsongens andra möte slutade 2-2 borta i Kalmar. Vi leder matchen i halvtid med 1-2 men vem kliver fram om inte Henrik Lara Rodriguez med en kvittering i 37:e minuten.

Som nykomlingar så tycker jag verkligen FC Kalmar har imponerat i år och tar en välförtjänt slutspelsplats. Kalmar backar ofta hem i ett samlat försvarsspelet. Men kan också växla om till en aggressiv press.

Ju längre säsongen gått desto mer komplett tycker jag Kalmar blivit.

Ska vi vinna mot FC Kalmar så gäller det att våga spela och kontrollera matchbilden. Vi är starka när vi äger boll och när alla tar jobbet hemåt.

Kalmar har hypergiftiga omställningar när Roman i målet kastar upp bollen mot giganten Sosseh. Vi måste kliva in och ta bollen i dessa situationer men inte dra på oss onödiga frisparkar. Så upp på tårna och bara alerta är melodin.

FC Kalmar slutade på 7:e plats i årets serie.

Bästa målskytt i Kalmar är Henrik Lara Rodriguez med 26 mål.

Spelare att hålla ett extra öga på.

Henrik Lara Rodriguez är Kalmars målfarligaste spelare och som har gjort 3 av 4 mål på oss, det räcker väl för att hålla ett extra öga på honom.

Alagi Sosseh är en stor spelare som kan hålla undan spelare Har bra avslut och står för många fina framspelningar.

Simon Rohman i målet som växt ett snäpp efter att han gick till Kalmar. Är vaken i målet och har storspelat i vissa matcher jag sett.

Rafael Castro Rocha är en Brasse som ofta spelar långa byten. Har rutin från bland annat högsta ligan i Brasilien.