dec. 13, 2023

Jaja mot Eskilstuna

JAJA

Det blev en seger borta mot AFC Eskilstuna med 7 - 4 och det var ju gött.

Men skulle nog inte säga att det var en speciellt rolig och välspelad match. Matchen startar i lågt tempo med många individuella misstag från vår sida. Helt enkelt slarvigt spel.

Eskilstuna backar hem och står bara och väntar på oss.

Fantasin får att lösa ett sådant spel fattades och vi tvingades ta avsluten långt utifrån. Avsluten var dessutom spridda över stora delen av väggen bakom målet.

Det var till och med så att bollen försvann vid ett tillfälle.

Vi skapar ett par lägen där det ska vara mål och ledning med 3 - 0 i halvlek är i underkant.

I andra halvlek lyfts spelet av båda lagen och det börjar väl ändå likna lite futsal. Svanström gör den fjärde baljan i sjunde minuten i andra och här känns matchen faktiskt helt avgjord. För AFC skapar inte så många målchanser av kvalitet.

Spelet böljar lite fram och tillbaka. Likaså målen. Men det känns ärligt som en rätt avslagen tillställning och till slut blåser domaren av matchen.

Finns några läckerheter från matchen och den första är Svanström dragning i 4:e minuten och det är synd att bollen drar i stolpen.

Det andra är att ynglingen Fowsi Mahmud gör sitt första mål i SFL.

Sedan kan man ju fundera en stund på varför domarna inte drar upp det röda kortet ur fickan i den 10 minuten i andra, när Eskilstunas målvakt kommer helt snett ut. Obegripligt.

I nästa match väntas Norrköping och det blir en nöt att knäcka. Men en sak är säkert och det är att alla spelare måste lyfta sig ett par snäpp igen.