Tidans hörna: Här kommer en summering ur ett annat perspektiv från rad 7 mot IFK Göteborg

jan. 07, 2024

Här kommer en summering ur ett annat perspektiv från rad 7.

WOW

Äntligen så fylldes Borgen med över 1000 personer på läktaren och det har ju varit några magiska matcher innan mot Blåvitt.

IFK Göteborg startar matchen bäst och Sköfta gick inte alls att känna igen. Spelarna i iFK får ofta dit ett extra ben och är hetare än oss i början.

Sköftas press kom ofta på mellanhand och när vi ägde bollen så hände inte mycket.

Det kändes som vi gick i samma fälla som Uddevalla genom att låta IFK spela ett lätt och tight försvarsspel. Blåvitt ställde upp och vi fick inte upp någon spelare i banan för att få höjd, så där kunde de stå i lugnan ro och ha koll på läget.

Vi släpper dessutom in två riktiga skitmål. Första är en nick där det måste blivit någon kommunikationsmiss och det andra ären slamkrypare passning som Raisi läste en kvart innan den slogs.

Men samtidigt så är två bra prestationer av Blåvitt spelarna och det ska man inte förringa dem.

Vi får dock in ett mål under första genom ett skott från Kadivar som tar på en IFK spelare så målvakten ställs.

Skulle vi vinna matchen så behövdes spelet verkligen ryckas upp till andra. För det vi skapar är några halvlägen och inget mer.

Även i andra så tycker jag IFK startar i högre tempo. Men de går hårt åt sina spelare så frågan var hur länge de skulle orka. Sköfta gick runt på många spelare under första, så det borgade för att det fanns mer energi under en längre tid.

Efter tre minuter så lyfter äntligen taket i Borgen när Flamur bombar in en frispark och kvitterar till 2 - 2.

Några minuter senare så är Kapten Krister framme med pannan och ger oss äntligen ledning.

Nu känns äntligen Sköfta igen. Vi höjer tempot och till slut känns det som IFK inte orkar stå emot längre eftersom de spelar väldigt hårt på vissa spelare.

Flamur bombar in ett kanon i nättaket i minut 33 och då känns det som vi verkligen har övertaget. Men vi som varit med innan, vet att vi tappat ledningar under de sista minuterna.

Men när Lavdim slår in en boll i öppen kasse i minut 38 så känns det faktiskt helt klart. Ett konststycke i mina ögon.

Vi hinner med två mål till under de sista minuterna. Ett från Bejan och Flamur kan fullborda sitt hattrick genom en tåfjutt.

Summerar man kort och gott så är första halvlek usel och andra briljant.

Rankas med apor, 1 till 5.

Underhållning:  4 apor

Första halvlek hade väl inget direkt underhållningsvärde men med uppryckning en i andra så får matchen ändå en fyra.

Publiken: 4 apor

Härligt med över 1000 åskådare i Borgen. Taket lyfte en gång och det var när Flamur dundrade in frisparken.

Musiken: 5 apor

DJ Lundh skulle kunna fylla Avicii Arena. Så tight var han idag.

Körven: n/a

Ingen körv denna gång. Magen var full av kinamat.

Utmärkande spelare i Charmörerna.

1: Flamur Tahiri, 3 baljor och ett ständigt hot framåt. Men gjorde även ett stort försvarsarbete.

2: Lavdim Azemi, gjorde sig ofta spelbar och stod för många fina framspelningar. Spelade säkert och lugnt matchen igenom. Även riktigt bra försvarsarbete matchen igenom. Gjorde dessutom en riktig fin prestation på målet han gjorde.

3: Bryan Johansson, bra bollmottagningar som Pivot som gjorde att vi kunde få höjd i spelet. Även här bra försvarsspel. Här har vi fått in en ny dimension i spelet.

En extra trollerigubbe går till Haidar Bejan som stod för några fina delikatesser och som till slut fick göra ett mål efter alla skottförsök.