feb. 28, 2024

STOLP- OCH RIBBTRÄFFAR FRÅN ALLA HÅLL

Här kommer en summering ur ett annat perspektiv från rad 5.

Tror aldrig jag varit med om en match där så många bollar går i virket. Båda lagen verkade ha siktet lite felinställt.

Men Sköfta fick till slut in mer bollar än motståndarna och det blev även en rätt övertygande seger. Även om det endast skiljde ett mål en stund in i andra halvlek. 9 - 3 kändes ändå rätt tryggt.

Vi fick se ett Real i Sköftas svarta reservställ för dagen.

Vi gör tre mål på raken med fem minuters mellanrum. Första petar Bryan Johansson in. Sedan är det dags för Nima Kadivar att göra en balja. Värt att notera är hans smidiga och graciösa hjulning som han hade som målgest. Hatten av för den.

Adem Ademi gör sedan det tredje målet efter en vansinnesbrytning av Kapten Krister.

När det är fyra minuter kvar av första för Real mål. Men domare dömer en hands i situationen tidigare. Men varför blåste domaren inte med en gång för han stod precis bredvid när det skedde. Blev en jättekonstig situation.

Sedan är det dags för Real att kliva in i handlingen på riktigt. För när det är en minut kvar av halvleken får dom ett riktigt bra frisparksläge efter att Krister varit lite brysk. I samband med frisparken får åttan i Real en ostskiva efter att viftat med näven i luften att det skulle vara varning.

Det blev en klassiker när domaren viftade tillbaka med samma gest för att sedan ta upp det gula.

Men åttan fick snabbt ta revansch efter en riktigt rackarrökare i krysset. Snyggt.

Andra startar och i början av halvleken kör Viktor Jansson en solo raid upp till motståndarnas målområde. Kul men ändå med en känsla av andan i halsen på läktaren

Efter två minuter är det dags för Real att näta igen efter ett lite tveksamt agerande på planen i en omställning. 3-2 är ett faktum.

Efter detta så lossnar det rejält för Sköfta.

27 min, 4-2 Bryan efter att ha återigen skjutit i stolpen först så dundrar han in bollen.

29 min, 5-2 Carl Lext med en klack.

I minut 30 så gör Viktor Jansson den sjukaste räddningen jag sett. Helt galen

33 min, 6-2 Haidar Bejan

36 min, 7-2 Lavdim Azemi efter en galen omställning av Bryan.

38 min, 7-3 av Real

39 min, 8-3 Flamur Tahiri. Äntligen. Ingen spelare var mer värd det. Firades med ett klassiskt hästgnägg av DJ Lundh.

40 min, 9-3 Haidar men det Flamurs mål som osjälviskt spelar fram Haidar.

Real spelar ändå positivt och som ställer om snabbt med bolltransport. Avsluten är kanske lite dåligt inställda.

Målvakt gör några riktigt fina räddningar under matchens gång

Real var samlade i försvaret och ställde upp tight när Skoftebyn hade boll högt upp i banan men dom vågade även pressa högt i vissa lägen.

En kul detalj var att dim i andra halvlek valde att sätta tokpressa på Haidar när han fick bollen i uppspelsfasen.

Skoftebyn jobbade hårt åt båda håll och ställde verkligen upp för varandra.

I det offensiva spelet var dom lugna och metodiska

För övrigt så var det en väldigt snäll match utan gnäll och mycket frisparkar.

_________________________

Rankas med sköldpaddor, 1 till 5.

Underhållning:

Härligt flyt matchen igenom, utan en massa stopp. Dessutom många mål och virkesteäffar.