Dam: Stark avslutning i kvalet

mars 11, 2024

Vinst  i säsongens sista match

En stark första säsong är till ända. Skoftebyns första säsong slutade med målkalas.

Efter att Skoftebyn åkt på sin första förlust för säsongen i Kumla var det skönt att få ett bra och stabilt avslut på en bra säsong.

Motala som var hårt sjukdomsdrabbat kämpade på så gott de kunde men det var Skoftebyn som hade matchen från start till mål.

Först och främst jagades såklart 3 poäng, men när de kändes klara forcerade Skoftebyn för att bättra på sin målskillnad mot de andra grupp tvåorna. Något som nästan gick vägen. Skoftebyn sluta med 4 plusmål vilket gör att laget blev nästbästa 2:a, Ytterby slutade på 7 plusmål i sin grupp. Vi vet inte vad det innebär men det kan vara viktiga mål längre fram. Tyvärr blev det ingen direktplats men det var redan avgjort efter matchen mot Kumla.

Skoftebyn gör en bra match mot Motala.

Matchen börjar lite avvaktande men efter dryga 10min släpper det för Skoftebyn som går till pausvila med 4-0.

Målskyttar Nellie Rojas Sjöholm, Isa Mossberg, Andrea Markusson och Sara Persson.

Skoftebyn skulle alltså vinna andra halvlek med 7 bollar för att gå förbi Ytterby vilket inte var omöjligt men det kändes ganska tufft.

Det blir en tuff andra halvlek med många chanser som inte riktigt går Skoftebyns väg och Motala är dessutom långt ifrån ofarliga i omställningslägena. Skoftebyn lyckas få in 5 bollar i andra halvlek. Målskyttar Nellie Rojas Sjöholm, Agnes Österberg 2st, Ida Olsson och Andrea Markusson. Det fanns lägen för fler men bollen ville inte in tyvärr. Ska inte glömma att Motala också hade lägen så matchen slutar tillslut 9-2 till Skoftebyn.

Kumla vann gruppen och en RFLplats grattis till Kumla.

Nu är det uppehåll några månader förhoppningsvis kommer en säsongssummering lite senare.