En tuff och spännande utmaning väntade Skoftebyn. Länge sedan nervositeten var så hög inför en match.

Matchen spelades i Odenhallen i Falköping.

Känslan efter första matchen var att detta kunde sluta hur som helst.

Tränare Hanna Österberg inbringade lite lugn genom att vara helt övertygad om att Skoftebyn skulle fixa detta.

Matchen i Syltehallen fick Skoftebyn en flygande start och så även denna när Nellie Rojas Sjöholm gör 1-0 redan i första minuten efter att Isa Mossberg tagit kampen med Falköpings målvakt. Viktig start för Skoftebyn.

Matchen står och väger. Falköping har lite mera boll men Skoftebyn känns stabila. Nina Jonasson i målet gör också några fina ingripanden.

5min in så uppstår en tilltrasslad situation där Andrea Markusson och Signe Söderström är inblandade, det resulterar tillslut att Signe kan göra 2-0 till Skoftebyn.

Nu har Skoftebyn fått en lika bra start som första matchen.

Efter 2-0 målet har Skoftebyn flertalet bra lägen att utöka något som är oroväckande likt första matchen. Tyvärr blir det inget Skoftebynmål utan det är Falköping som reducerar 10min in i första halvlek.

Nu är det jobbigt, i förra matchen tog Falköping över totalt efter deras första mål.

Detta sker inte i denna matchen utan Skoftebyn stänger första halvleken, det skapas inga större chanser åt något håll.

2-1 till Skoftebyn i halvlek. Nu väntade en nervös andra halvlek, speciellt med tanke på hur den var i Syltehallen senast.

Men matchbilden blir inte alls lik utan det är Skoftebyn som växlar upp och är laget som skapar mest och bäst chanser.

Problemet är att bollen inte vill in och efter 10 min börjar Falköping trycka tillbaka Skoftebyn mera.

Ironiskt nog, är att det är då Skoftebyn får det så viktiga 3-1 målet. Det är ett stenhårt skott från Agnes Österberg.

Falköping börjar spela med flygande målvakt och skapar några chanser men det är Skoftebyn som har de hetaste lägena. Flertalet chanser att få in bollen i det öppna målet. Så blir det inte och matchen slutar 3-1 till Skoftebyn.

Det är 2 jämna matcher där Falköping bjuder på riktigt bra motstånd. Skoftebyn gör en betydligt bättre match i Falköping. I Trollhättan är första bra men andra halvlek är Skoftebyn illa ute. Nancy Ghabros kvittering med 1 min kvar blir oerhört viktig.

Starkt av Skoftebyn och nu är det RFL kval som gäller.

Skoftebyn kommer att spela i grupp 2, där även Motala Futsalklubb och IFK Kumla ingår.

Motala och Kumla kommer att mötas i första matchen sedan har Skoftebyn Kumla borta och avslutar mot Motala Futsalklubb i Arena Älvhögsborg.