Tidans hörna: HISTORIA, SEMIFINAL väntar!

HISTORISKT

Det blev tillslut en vinst i bagaget hem från Kalmar. Lite för spännande men man börjar ju bli van nu när Sköfta spelar.

Vi startar omgående med att skapa chanser och göra mål.

0 - 1 kom i 4:e minuten genom Lavdim Azemi.

Bryan bröt bollen högt och spelade bollen till Lavdim. Sen var målet ett faktum.

Innan målet hade Sköfta dessutom bränt två riktigt bra lägen som skulle vara mål.

I 7 minut får Kalmar en riktigt farlig frispark som Jansson räddar på mållinjen. Lite bensprattel nätet rasslar, men bollen var inte ens nära att gå in.

I den 12:e  minuten drar Adem Ademi iväg ett skott som går i ribban och ner i backen. Lite lägre träff i ribban och så hade det varit mål.

Kalmar kvitterar i minut 14 genom den ständiga målskytten Henrik Lara Rodriguez. Som jag förövrigt tycker är en av seriens mest sevärda spelare.

Tycker det är en schysst match utan mycket ruff och gruff så jag blir lite förvånad när bägge lagen helt plötsligt står på fem frisparkar var. Vilket skulle visa sig vara ödesdigert för FC Kalmar.

Sköfta får sin första långstraff i 17:e minuten. Flamur Tahiri stadgar fram och sätter bollen utan krusiduller i målet bakom Simon Rohman.

Det dröjer inte lång stund innan långstraff nummer två är ett faktum.

Denna gång tar Haidar Bejan sats och placerar in den vid stolproten.

Nu återstår det 1 minut och 32 sekunder av första och mål fyrverkeri är ännu inte slut.

1 - 4 blir det när Bryan Johansson tåpajjar in bollen när det är 30 sekunder kvar av första.

Efter pausvilan så kliver FC Kalmar fram för att komma ikapp och redan efter 30 sekunder gör jätten Alagi Sosseh 2 - 4.

I 35:e minuten drar Flamur Tahiri en boll i stolpen.

33:26 in i matchen tar FC Kalmar Timeout och efter det så satsar dom med flygande målvakt.

Azad Eliassi tar på sig den orangea målvaktströjan.

36:03 in i matchen får jokerspelet utdelning när Henrik Lara Rodriguez gör sitt andra mål för dagen efter en fin framspelning av Azad Eliassi.

3 - 4 och det känns som det kommer att bli några riktigt tuffa minuter tills domaren blåser i pipan.

Men när det återstå 11 sekunder av matchen kan Lavdim Azemi sätta bollen i öppen kasse från långt håll.

3 - 5 och den historiska semifinalen är då ett faktum.

Jag tycker att vi skapar tillräckligt med klara lägen för att vinna matchen och det borde inte blivit så spännande.

Vi fick dock inte till försvarsspelet lika bra som i första matchen och Sosseh fick därmed mer utrymme agera i.

Kalmars spelide bygger mycket på spelet mot Sosseh och han är stark där.

Simon Roman i Kalmars mål för återigen en riktigt bra match. Några riktigt svettiga räddningar. Han läser spelet och bryter många bra bollar. Står för många fina räddningar.

Det känns dock som Kalmar inte riktigt orkar med det fina försvarsspelet dom började med. Kanske är det för att vissa spelare får mycket speltid.

FC Kalmar gör en riktigt bra säsong. Dom har många riktigt duktiga spelare och kan dom hålla i så kommer dom vara riktigt bra rustade för nästa säsong. Ska bli intressanta att följa.

Det var en rolig Futsalmatch att se på för det hände saker hela tiden och det kunde mycket väl ha blivit fler mål åt båda hållen.

Kul att det var lagom med känslor och inget hårt spel.

Nu möter vi Borås AIK i semin och det kommer bli helt andra typer av matcher.